BENEFICIS PER LA NOSTRA SALUT

Beneficis per al cor d'anar en bicicleta

En una societat amb alts nivells de sedentarisme i amb una mobilitat urbana molt saturada pel trànsit, cada vegada hi ha més persones que uneixen la cura de la salut i del medi ambient i opten per utilitzar la bicicleta en els seus desplaçaments. Per al cor, anar en bicicleta és un exercici molt saludable, perquè ajuda a prevenir els accidents cardiovasculars que cada any provoquen 150.000 morts a tot el món. L'activitat regular d'anar amb bicicleta millora el sistema circulatori i ajuda a controlar alguns factors de risc:
  • Augmenta el ritme cardíac i fa baixar la pressió sanguínia, de manera que el cor optimitza el seu rendiment i es redueix el risc d'infart en un 50%.
  • Redueix el colesterol dolent (LDL), responsable de la calcificació de les artèries, i augmenta el colesterol bo (HDL), protector dels vasos sanguinis. D'aquesta manera, les artèries es mostren més flexibles i es redueix la probabilitat de sedimentació de la placa i de calcificació.
  • Augmenta la despesa calòrica i prevé l'obesitat.
  • En millorar la tolerància a la glucosa i desenvolupar la sensibilitat a la insulina, prevé l'aparició de la diabetis.
  • Augmenta la capacitat pulmonar i redueix la freqüència cardíaca i respiratòria en repòs.
  • La realització d'activitat física regular allibera endorfines que ens fan sentir millor i queens alliberen de l'estrès.
En general, anar en bicicleta té molts beneficis per a la salut a curt termini: amb només deu minuts de pedaleig diari es millora el rendiment muscular, la flexibilitat de les articulacions i el reg sanguini. A partir dels 30 minuts diaris es millora la capacitat cardíaca i s'influeix sobre els factors de risc. I a partir dels 50 minuts comença a estimular-se el metabolisme gras, cosa que fa augmentar la nostra resistència i millora fins a tres vegades el nostre sistema immunològic.

Comentarios